Parsat piilosilla (parsapasteijat)

_DSC3137

Parsa-aika ei ehkä enää ole kuumimmillaan, mutta kyllähän näitä vihreitä pötköjä ympäri vuoden saa, ja ainakin vielä marketin satokausi-osastoltakin. Parsasta on moneen ruokaan, se on erinomaista sellaisenaan esimerkiksi uunissa paahdettuna, mutta oletko kokeillut sen laittamista esimerkiksi leivonnaisiin?

Nämä suolaiset torttutaikinat piilottavat nakin sijaan parsan. Toimii. Makua on lisätty kaupan valmiilla yrttisellä tuorejuustolla.

Tee näin:
  • Ota valmiit taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
  • Käsittele parsat ja keitä kevyesti. Kovin lötkö parsa ei jotenkin sovi tähän piiloleikkiin.
  • Puolita taikinalevyt kahteen osaan ja levitä kunkin neliön keskelle hieman suosikkituorejuustoasi.
  • Aseta keitetty parsa ristikkäin neliöön ja paina kolmioksi. Tässä vaiheessa on tärkeää painaa reunat tiiviisti yhteen, jotta ei tule aukeilevia pasteijoita. Itse painelen yleensä vielä haarukalla. Lisäksi voidellaan kauttaaltaan maidolla/munalla/vedellä. Päälle voi ripotella esimerkiksi unikon- tai seesaminsiemeniä.
  • Uunissa paketin ohjeen mukaan. Keskimäärin 10 minuuttia, kunnes pasteijat ovat saaneet hieman rusketusta.
  • Annetaan jäähtyä hieman. Ja sitten nam.

Kommentit